Signe Goldmann

 

  • Selvstændig fotograf siden januar 2015 og haveblogger siden 2011

  • Specialiseret i fotografering af haver og blomster

  • Tager bl.a. billeder for gartnerier og planteskoler

  • Holder workshops og foredrag om have- og blomsterfotografering

  • Fast have-skribent og fotograf for magasinet VoresVilla

Baggrund

Interessen for fotografi har jeg haft siden jeg var helt ung, hvor jeg bl.a. tog et år på kunsthøjskole med fokus på fotografi. Men selvom jeg allerede dengang overvejede at gøre det til min levevej, så valgte jeg i stedet at gå kommunikations-vejen med en bachelor i retorik fra Københavns Universitet.

I 2009 fik jeg min første have – en helårskolonihave på Amager – og i foråret 2011 begyndte jeg at blogge om den. Det fik for alvor gang i kameraet igen med stort set daglige blogindlæg om haver og blomster. Senere var jeg bl.a. med til at starte internet-magasinet “Havefolket”.

Flere og flere begyndte at vise interesse for mine billeder, og langsomt voksede ungdomsdrømmen om at blive fotograf frem igen.

I 2014 blev jeg sygemeldt med stress, og var nødt til at opgive min tidligere karriere. Jeg solgte kolonihaven i København og flyttede til et langt billegere hus (med en kæmpe have) i Odsherred, og kort efter valgte jeg at tage springet og blive selvstændig fotograf.

Jeg har ikke nogen formel uddannelse som fotograf. Jeg søgte i 2016 ind på fotografuddannelsen i København, blev optaget og fik merit for hele grundforløbet, da de vurderede, at jeg allerede havde de kompetencer, jeg skulle have. 

Det lykkedes mig dog ikke at skaffe en elevplads, så jeg kunne færdiggøre uddannelsen. Til gengæld har jeg slugt stort set alt, hvad jeg har kunnet komme i nærheden af af bøger, artikler og Youtube-videoer om fotografi – og så har jeg jo ikke mindst en del års praktisk erfaring efterhånden.

I december 2017 fik jeg den faglige anerkendelse, at jeg selv blev godkendt som praktiksted, og fra januar 2018 starter min voksne datter som fotograf-elev hos mig.

Fotograf-hjemmeside

Selvom jeg har specialiceret mig i at fotografere haver og blomster, så tager jeg også mange andre typer af billeder: portrætter, bryllupper, reportager mm.

Hvis du er interesseret i at se mere af det, så kan du kigge forbi min fofograf-hjemmeside: www.signegoldmann.dk

Havebloggen “Haven i Bjergene”

I marts 2011 startede jeg havebloggen “Signes Vals”, der senere skiftede navn til “Haven i Bjergene”, da jeg flyttede til Odsherred.

Jeg er ikke så flittig på bloggen, som jeg har været, men der er masser af gamle indlæg, og man kan læse meget mere om min have. 

Kunder og samarbejdspartnere

Blade og Magasiner

VoresVilla 

Jeg begyndte at blogger for VoresVilla i 2014. Året efter blev jeg fast haveskribent og fotograf i det trykte magasin (der omdeles til knapt 1 mill. husstande).

Gartnerier og planteskoler:

Gunnar Christensens Planteskole 

Billeder af de enkelte planter til katalog og etiketter, samt stemningsbilleder til kampagner, hjemmeside ol.

Gartneriet Spiren 

Primært stemningsbilleder fra gartneriet og forskellige arrangementer.

Undervisning og foredrag:

Landsforeningen Praktisk Økologi

Heldags-kurser om have- og blomsterfotografering.

Haveselskabet

Har både holdt heldags-kursus og foredrag for forskellige lokale afdelinger om have- og blomsterfotografering.

Birkegårdens Haver

Heldags-kursus om have- og blomsterfotografering.

Share This